Direct contact? Bel: 06 - 551 433 44

HomeTuinontwerp

TUINONTWERP

Studio Oosterwold ontwerpt en realiseert duurzame tuinen die aansluiten bij jouw specifieke wensen en je woning! Of je nu een tuin wil waarin je graag tuiniert, waar je weinig onderhoud aan hebt,  je eigen groenten en fruit wil verbouwen of juist lekker wil luieren om helemaal tot rust komen: met jouw wensen maken wij samen een fantastisch plan!

Uitgangspunt

Eén van de uitgangspunten bij het ontwerpen van je tuin is het verbinden met de natuur en de beleving van de seizoenen met z’n kleuren en geuren staat hierbij centraal. Veel van onze tuinontwerpen zijn gebaseerd op de principes van de permacultuur (ecologische tuin), daarbij is ook de verbinding van jouw woning met de tuin belangrijk, zoals het zicht vanuit de verschillende ruimtes van je woning op je tuin.

Hoe groot of klein je tuin ook is, we creëren altijd verschillende sferen en plekken in je tuin, waardoor je tuin ruimer aanvoelt. Dit doen we o.a.  door het toepassen van zichtlijnen, doorkijkjes, hoogteverschillen, verschillende beplantingstexturen en elementen in je tuin.

Jouw wensen

Wil je graag een plek in de zon of juist een bosachtige schaduwplek om te luieren? Een plek bij je huis waar je helemaal privé kan zitten. Misschien wil je een vijver in je tuin, voor meer biodiversiteit of juist om Koi karpers in te houden. Of veel ruimte voor kinderen om te spelen of voor een bloemenborder.

Beplantingsplan

Naast het ontwerp van je tuin kunnen we ook een beplantingsplan voor je tuin maken. Samen kijken we naar je voorkeur voor beplanting, kleur en textuur. Daarnaast houden we altijd rekening met het beeld door de seizoenen heen. Dit zorgt ervoor dat je tuin het hele jaar door mooi is om naar te kijken en biodivers is. Uiteraard houden we rekening met de hoeveelheid tijd die je aan het onderhoud van je tuin wil besteden.

Tuincoach

Het kan zijn dat je niet helemaal tevreden bent met je huidige tuin. Studio Oosterwold geeft je graag advies welke aanpassingen voor jouw tuin geschikt zijn en hoe deze zelf of bijvoorbeeld met behulp van een hovenier kunnen worden gerealiseerd. We lopen samen door de tuin en kunnen terplekke met piketpaaltjes uitzetten waar je je veranderingen wil.

Verharding en bestrating

Het kan heel simpel zijn, andere bestrating, snoei onderhoud aan stuiken of een pergola bij je huis. Ook kunnen we samen kijken naar andere beplanting. Voor dit advies is het handig als je een tekening van je tuin op schaal maakt, zodat we makkelijk kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw tuin zijn? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

 kennismaken contact opnemen