Direct contact? Bel: 06 - 551 433 44

HomeBlogGoede bouwbegeleiding essentieel

Goede bouwbegeleiding essentieel

Goede bouwbegeleiding essentieel

Nog steeds treffen wij bouwprojecten aan waarbij aannemer en toeleveranciers zonder bouwbegeleiding aan het werk zijn. In sommige gevallen zien we de enthousiaste, actieve zelfbouwer die denkt de zaken zelf goed te kunnen regelen. In andere gevallen wordt het bouwproject op uurbasis gerealiseerd waardoor je als opdrachtgever nog meer op je hoede dient te zijn.

Bouwen zonder bouwbegeleiding is om vele redenen onverstandig:

Met bouwbegeleiding loop je geen financieel risico dat je helemaal niet kunt dragen. We kennen allemaal de verhalen van aannemers die gedurende het bouwtraject failliet gaan of op andere wijze in de problemen komen. Hiervoor kun je je niet verzekeren maar door de juiste begeleiding wel goed indekken! In Oosterwold zijn inmiddels vele verhalen bekend van zelfbouwers die voor aanzienlijke bedragen het schip zijn in gegaan. Dit overkomt alleen anderen, toch?  

Met bouwbegeleiding weet je exact hoe/wat er wordt gebouwd. Dit kan variëren van een afwijkende constructie of detaillering tot een andere/mindere kwaliteit van toegepaste materialen, afwijking van de bouwplanning/oplevering, onvoorzien meerwerk en vooral extra kosten die vaak helemaal niet nodig zijn. Daarnaast worden gevaarlijke situaties op de bouwplaats voorkomen.

Met bouwbegeleiding blijft je bouwproject financieel gezond. De werkzaamheden van de bouwbegeleider starten al bij de keuze voor de aannemer en het beoordelen van offertes voor het project. Vaak kan het bouwtraject goedkoper en efficiënter. Afhankelijk van de afspraak die je met de aannemer(s) maakt kan een uitloop v/d werkzaamheden tot vervelende praktische en financiële gevolgen leiden.

Met bouwbegeleiding heb je minder stress! De bouwbegeleider is de communicatie schakel tussen de opdrachtgever, architect en bouwer(s). Met verstand van zaken ben je dagelijks op de hoogte en kan er snel geschakeld en ingegrepen worden. Dit geeft in een stressvolle tijd rust en overzicht.

De kosten van het inschakelen van een bouwbegeleider verdien je altijd terug! Uit statistieken blijken bouwprojecten zonder bouwbegeleiding duurder uit te pakken, langer te duren en meer energie te kosten voor de opdrachtgever.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp of ben je op zoek naar een geschikte partij om je te helpen je droomproject binnen de gestelde doelen te bereiken neem dan contact met ons op.